maanantai 28. joulukuuta 2015

Mauri kunnas on suomalainen kirjailia, sarjakuvapiirtäjä, graafikko ja kuvataiteilija. Kunnas on syntynyt 11.2.1950 vammalassa. Kunnas on menestynyt kirjoillaan niinkin hyvin että hänen kirjojaan on myyty jopa 36 ulkomaassa, ja hänen kirjojaan on käännetty 35 kielelle, esimerkiksi norjaksi, englanniksi, ranskaksi, ruotsiksi ja japaniksi. Hän on mahdollisesti tunnetuimmaksi hänen lastenkirjojensa kautta. Herra Hakkarainen on erittäin suosittu ja rakastettu hahmo hänen kirjoissaan.

Kunnaksen ensimmäinen palkinto oli Kirjallisuuden Valtionpalkinto vuonna 1981. Kunnas on yhteensä voittanut 24 palkintoa.

Mauri Kunnas ajatteli pienenä tulla sarjakuvapiirtäjäksi, ja lopuksi onnistuikin siinä. Kunnas piti erittäin paljon Robin Hoodista pienempänä. Hän valmistui Vammalan yhteislukiosta ylioppilaaksi, ja valmistui graafikoksi 1975 taideteollisesta korkeakoulusta.
































Kasper Harakka 9E

1 kommentti:

  1. Moikka Kasper!

    Kiitos paljon Kunnaksesta! Hieno juttu, kun sait postauksen valmiiksi ja lähetetyksi kuvan keralla! Yksi homma taas hoidettu! TET-raportti vielä, niin sitten kaikki äidinkielenhommat ovat hallussa!

    Hyvää lomaa! T. Sisko

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.